Ο Loren Cordain, Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, ΗΠΑ, διεξήγαγε έρευνα σε εφήβους από όλον τον κόσμο, που δεν φαινόταν να έχουν προδιάθεση ακμής: Συγκεκριμένα σε κατοίκους Παπούας και Ίνουιτ. Παρατήρησε ότι οι Ινουάτες άρχισαν να εμφανίζουν σημάδια ακμής όταν υιοθέτησαν μια δίαιτα δυτικής διατροφής.
Αρκετοί είναι οι ιατροί που επισημαίνουν το γεγονός, ότι η σύγχρονη διατροφή είναι συχνά υπέρ-φλεγμονώδης και διατηρεί ένα περιβάλλον στην επιδερμίδα που ενθαρρύνει την εμφάνιση ακμής. Όπως και για πολλές άλλες παθολογίες, οι βιομηχανικά επεξεργασμένες τροφές - και οι υψηλή περιεκτικότητά τους σε λίπος, ζάχαρη και βλαβερά συστατικά - έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.
Τα τελευταία χρόνια έχουν προκύψει διάφορα ερωτήματα. Προκαλεί το γάλα ακμή; Ποια είναι η σύνδεση σοκολάτας-ακμής, γλουτένης - ακμής, ζάχαρης-ακμής, τυριού-ακμής; Ποιες τροφές μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη της ακμής; Δείτε τι έχει να μας πει αναφορικά με τα παραπάνω η ειδικός μας, Pénélope Restoy.